www.ceausescu.org  

Interviu cu Valentin Ceausescu

Autor: Octavian Cojocaru.

Fiul fostului dictator a povestit detalii din activitatea sa de "patron" al Stelei intre 1985 si 1989.

Valentin Ceausescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceausescu, a fost unul dintre cele mai importante personaje din anturajul echipei Steaua in anii de glorie 1985-1989. Chiar daca n-a avut niciodata vreo functie oficiala in Ghencea, adversarii "ros-albastrilor" considera ca el a fost principalul atu al acelei echipe.

Despre Valentin s-a spus ca speria adversarii si ca racola jucatorii importanti.

Pentru toti campionii europeni din 1986, "Vali" este in continuare un prieten si cel mai bun manager de club din acea perioada. Valentin Ceausescu nu se lasa foarte usor convins sa vorbeasca.

Nebunia mediatica il sperie. Ieri, la Corbeanca, in timp ce urmarea meciul demonstrativ dintre fostii campioni europeni, a acceptat un dialog scurt. Fumeaza mult, "trei pachete de tigari tari pe zi", dupa propriile-i spuse, dar vorbeste putin. Isi alege cu mare grija cuvintele.

EVZ: Domnule Ceausescu, de ce v-ati apropiat de Steaua si nu de alta echipa?
Valentin Ceausescu: Pentru ca juca foarte bine si spectaculos. De mic copil am fost indragostit de fotbal si de formatia CCA-ului. Stiu toate echipele. Mergeam des la meciuri.

De aceasta echipa (n.r. - arata cu degetul catre eroii de la Sevilla) m-am atasat dupa partida cu AS Roma (n.r. - in Cupa Cupelor, editia 1984-1985, scor 0-0).

Cu ce ati ajutat acea echipa?
N-am facut eu echipa, ci Ion Alexandrescu. Eu i-am ajutat doar moral. Am fost prietenul lor, iar ei au inteles ce le-am spus si ce voiam de la echipa.

Dumneavoastra ati fost primul care a pronosticat succesul de la Sevilla. Chiar ati crezut in capacitatea echipei de a izbuti acea performanta?
Ma asteptam. Urmaream multe meciuri internationale. Stiam nivelul si eram increzator. Jucatorii au ras cand le-am spus ca vor cuceri Cupa Campionilor Europeni.

Ce ati simtit dupa terminarea finalei?
Eram putin nemultumit, fiindca i-am batut abia dupa loviturile de departajare. Cand am revazut meciul, la rece, mi-am dat seama ca baietii nostri au jucat foarte bine.

Credeti ca ati intimidat adversarii Stelei din tara cu influenta dumneavoastra?
N-am speriat niciun adversar cu numele meu.


Data: Luni, 08 mai 2006
Sursa: Evenimentul Zilei via ziare.ro

 

       
© Copyright 2005 ceausescu.org     
 

Collection of texts about Ceausescu
Collection of pictures of the Ceausescu Era
Collection of sound & video Clips of the Ceausescu Era
Books about the Ceausescu Era
About this website
Contact